Dutchtalk Videochat

Help en uitleg voor gebruik van Dutchtalk

Dutchtalk Videochat

Plaatsen van je profiel Klik op de link "Aanmelden" om je profiel op deze site te kunnen zetten en vul de velden in met je gegevens.
Een werkend emailadres is verplicht, omdat je hierop een activeringsmail krijgt.
Je kunt je profiel pas gebruiken nadat deze is geactiveerd.
Het nummer in het grijze vlak (dit heet een Turing Number of ook wel een Captcha) dient om te controleren of de aanmelding door een menselijke gebruiker wordt gedaan, en niet door een geautomatiseerd systeem. Dergelijke systemen worden namelijk veel door spammers gebruikt om massaal profielen en mailadressen aan te maken. Als je de Captcha niet kunt lezen druk dan een keer op aanmelden, dan wordt het opnieuw vertoond. Als je opnieuw op de link "Aanmelden" klikt, krijg je een nieuwe Captcha, voor als je het nog steeds niet kan lezen. Het idee achter de Captcha is dat het heel moeilijk/onmogelijk en daarom economisch niet interessant is om een computerprogramma te maken dat het op de afbeelding getoonde tekst kan herkennen.
Met de knop bladeren kun je een foto selecteren die je kunt meesturen. Deze wordt als dat nodig is automatisch verkleind en voorzien van ons stempel.
Nadat je profiel is geactiveerd kun je hierop inloggen, en gebruik maken van de mogelijkheden van deze website. Wijzigen van je profiel Klik op de link "Profiel wijzigen" (alleen te zien als je bent ingelogd). Vul de velden die je veranderd wilt hebben en druk op wijzigen. Je kunt hier tevens je foto veranderen. Met dit formulier kun je niet je password, email of nicknaam veranderen. De wijzigingen worden direct ingevoerd in het systeem. Verwijderen van je profiel Klik op de link "Profiel opheffen". Om te voorkomen dat je deze per ongeluk aanklikt, krijg je eerst de vraag om dit te bevestigen. Contact met andere leden Deze site heeft meerdere mogelijkheden met andere leden contact te leggen, namelijk je eigen gastenboek, en het interne berichtensysteem.
Het gastenboek kan door alle leden gelezen en getekend worden. De ontvanger van een bericht kan hier commentaar op geven. Het is niet toegestaan emailadressen en website-adressen in te vullen.
Het interne berichtensysteem kun je gebruiken om mail aan andere gebruikers te sturen. Dit is gratis voor VIP's en gewone leden. Voor gewone leden geldt per bericht een "cooldown" periode van 5 minuten, waarin het niet mogelijk is nieuwe berichten te verzenden. Dit ter voorkoming van spam. Bij het lezen van een bericht heb je tevens de optie al te opdringerige leden te negeren.
Als je nieuwe berichten hebt, wordt dit aangegeven in het menu.
Het is mogelijk om leden toe te voegen aan een vriendenlijst, zodat je kunt zien wanneer deze online zijn. Deze optie is alleen beschikbaar voor VIPs. Gewone leden kunnen echter wel vrienden toevoegen nadat deze hun hebben toegevoegd. Je kunt iemand toevoegen door zijn of haar profiel te bekijken en daar op de link "Vrienden worden" te klikken. Als het andere lid de aanvraag goedkeurt komen jullie vanzelf in elkaars vriendenlijst te staan. VIP worden/verlengen Een aantal opties op deze site is alleen te gebruiken als je VIP bent. Om VIP te worden wordt er een bedrag van je saldo afgeschreven, en dan ben je een maand lang VIP. Als je al VIP was, wordt dit met een maand verlengd.
De kosten om VIP te worden bedragen 1.00 voor een maand , en 0.90 om te verlengen met een maand.
Als VIP lid kun je fotoalbums toevoegen aan deze website en deze bewerken. Saldo verhogen Als je onvoldoende saldo hebt kun je dit opwaarderen via de link in het menu, onder je saldo. Je krijgt een popup scherm te zien met het verzoek om een telefoonnummer te kiezen en daar een code in te typen. De kosten van het bellen bedragen 1 Euro, als je dit hebt gedaan wordt je saldo met hetzelfde bedrag verhoogd.
Het is niet mogelijk je saldo op te waarderen als je meer dan 10 Euro hebt. Het bellen is alleen mogelijk binnen Nederland en BelgiŽ. Veiligheid Voor je veiligheid raden wij het af om tijdens chatten met vreemden contactinformatie te geven, of met vreemden die je hier ontmoet af te spreken. Het is immers moeilijk te zeggen of die andere persoon wel zo leuk en zo betrouwbaar is als die lijkt. Wil je toch afspreken na chat met onbekenden ,dan is dat op eigen risico. Afspreken doe je zelf. De beheerder van Dutchtalk.nl is nimmer aansprakelijk voor emotionele of materiale schade die hieruit voorkomt. Bedenk bij alles wat je doet dat chatten met vreemden een potentieel risico inhoudt.

© 2002-2011 Dutchtalk Videochat Voorwaarden Disclaimer